blogg & nyheter.

Mörka dörrar

Har alltid tyckt om mörka dörrar. Mustiga tunga mörkbruna dörrar mot tex vit putsade väggar kan bli en fin kontrast och dörrarna känns solida.Här ett annat exempel med svarta dörrar koordinerade med svart kök från Vedum.

Vid Atlanten

På kanten av en klippa i Dakar, med utsikt över Senegals Atlantkust, ligger Villa Sow. Villan blev färdig 2011 och är skapad av SAOTA - och inredaren Antoni Associates. Huset är designat åt en senegalesisk affärsman och hans familj. Villa Sow är byggd på klippkanten, där det tidigare legat en bunker från Andra Världskriget. Den upphöjda platsen skapar inte bara ett dramatiskt boende utan skapar även känsla av magi och mystisk historia. En del av den gamla bunkern har behållits och rymmer nu en underjordisk biograf som vätter mot en ”vallgrav” vilken löper längs tomtgränsen och leder till ett vattenspel vid porten till fastigheten.

En ny villa tar form.

I ett trevligt område i Halmstad är det planerat att uppföra denna villa med karaktär.

Åre i väntan på snön.

Jobbar i Åre denna veckan och det är varm (eller milt kanske man skall säga)  Perfekt för mig som kollar in topografin på ett par fastigheter. Lättare att se utan en halv meter snö - men skumt milt är det… Men vet att det kan slå på en dag.

© Linghoff Arkitektur AB 2018